"Wat gevoeld wordt
wil geleefd worden"

Yoga "Speciaal"

Yoga "Speciaal" is een helende Yoga voor iedereen (m/v) die met de diagnose kanker geconfronteerd wordt. Vanaf het moment van de diagnose, tijdens en na medische behandelingen, tot zolang als het herstelproces duurt.

Kanker is een veel voorkomende ziekte waarvoor verschillende en uitgebreide behandelingen bestaan. Tijdens en na intensieve behandeling ontstaan vaak klachten die nog langdurig aanhouden.

Het volgen van Yoga "Speciaal" kan een grote bijdrage leveren aan de genezing of het herstel van het lichaam. Yoga "Speciaal" dient als aanvulling op de reguliere, oncologische (na)zorg en wordt afgestemd op de individuele fysieke mogelijkheden. Door het aangepaste programma wordt het zelfhelende vermogen van de persoon aangesproken.

In elke les wordt een bepaald thema aangesproken wat je bewust maakt van hoe je met jezelf omgaat in jouw proces. De ruimte waarin de les plaatsvindt is rustig en stil. De lessen worden in een prettige en ontspannen sfeer gegeven, in een groep van maximaal 8 personen. Wil je graag lessen volgen maar is het voor jou niet mogelijk in groepsverband, dan is het ook mogelijk om eerst individuele lessen te volgen. Alle aspecten van Yoga komen aan bod, zoals; meditatie, eenvoudige dynamische en verstilde houdingen, ademhalingsoefeningen, klankheling, ontspanning en visualisatie. Na afloop van de les is er, voor wie wil, ruimte om te delen met elkaar, wat een helende werking heeft op het omgaan met, en het verwerken van kanker.

Yoga "Speciaal"
  • Geeft meer ontspanning bij een ziekte als kanker
  • Ondersteunt je tijdens intensieve behandelingen
  • Inspireert, motiveert en activeert
  • Geeft je meer kracht en zelfvertrouwen
  • Verbetert concentratie en ademhaling
  • Maakt je meer bewust van jouw lichaam
  • Verbetert je slaap- en leefritme

Uitgangspunt van iedere les is ondersteuning in jouw persoonlijk herstelproces!