Ik ontdek dat ik wat te zeggen heb en zeg het!

Yoga "Speciaal"

Voor (jong) volwassenen met Autisme (16+)

Als moeder van een jong volwassene met verschillende Autisme gerelateerde diagnoses heb ik door de jaren heen veel gezien en ervaren in dit spectrum. Overmatige angst, stress, slaapproblemen en overgevoeligheid voor prikkels komt bij autisme veel voor. Er zijn veel verschillende onderzoeken gedaan naar therapieën en begeleiding voor mensen met Autisme. Hieruit blijkt dat begeleiding in de vorm van Yoga, Meditatie en Mindfulness goede resultaten heeft om prikkels en stress te reduceren. In plaats van chaos, onrust en onzekerheid krijg je meer grip op je leven en ontwikkel je kracht, stabiliteit, eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wat bijdraagt aan een positiever en enthousiaster leven.

Personen met Autisme zijn snel afgeleidt en kunnen zich moeilijk focussen. Een gevoel van veiligheid is voor deze personen de belangrijkste basis. De ruimte waarin de les plaatsvindt is rustig en stil, met weinig prikkels van buitenaf. De lessen worden in een prettige en ontspannen sfeer gegeven, in een groep van maximaal 6 personen. Wil je graag lessen volgen maar is het voor jou (nog) niet mogelijk in groepsverband, dan is het ook mogelijk om eerst individuele lessen te volgen.

Medio November 2018 ben ik voornemens te starten met een nieuwe groep.

In een 6-weekse beginnerscursus zul je gaan ervaren hoe lichaamshoudingen, dynamische bewegingen, ademhalingsoefeningen, visualisaties en ontspanningsoefeningen het bewustzijn van je lichaam en emoties vergroten. Waardoor je je grens eerder gaat voelen en meer vertrouwen ontwikkelt over jezelf.
Je bijdrage voor 6 lessen van één uur is 75 euro. (Betaling vanuit een PGB of WMO Budget is bespreekbaar.)

Heb je interesse om aan een cursus of individuele les deel te nemen stuur dan een mail naar janneke@sadana-rosmalen.nl. Wil je eerst nog wat meer informatie over de lessen, of kennis maken met mij, dan kunnen we een telefonische afspraak maken.