"Het enige wat
constant is
is de verandering"

Over mij!

Mijn naam is Janneke van de Ven, geboren en wonende in Rosmalen. Na de geboorte van mijn oudste dochter (1997) kwam ik in contact met Hatha Yoga. Om de inspiratie en rust die ik voelde door te kunnen leren geven aan een ieder die daar ook naar verlangt, besloot ik in 2003 de opleiding voor Yoga Docente te volgen. Vanaf die tijd is Yoga steeds meer een levenswijze geworden en heeft het een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. In 2007 ben ik gestart als zelfstandig Yoga docente. Als specialisatie volgde ik de opleiding Adem jaartraining van Regine Herbig en de cursus Adem en Ontspanning van Dixhoorn bij Yvonne Esser.

Vanaf 2009 ontwikkel ik mij ook op het gebied van Indiase Kashmirische Massage. Ook wel "Yoga van de Aanraking" genoemd. Deze Tantrische massagevorm heeft mijn leven steeds meer verdiept en brengt me meer in verbinding met mezelf en alles om mij heen. Mijn ontwikkeling als Yoga Docente staat in elke sessie centraal, waardoor Yoga en Tantra zich organisch met elkaar verweven. De vorm en de ervaring is steeds weer anders, maar net als in de Yoga lessen is in elke sessie het bewust worden van jezelf het belangrijkste uitgangspunt.

Uit eigen ervaringen weet ik hoe Yoga en Aanraking het leven positief beïnvloeden en is het voor mij een weg naar meer ruimte en vrijheid. Op basis van mijn ervaringen en ontwikkeling zie ik het als een uitdaging om de positieve uitwerkingen uit te dragen naar anderen, zodat ook zij kunnen ervaren hoe deze het leven positief beïnvloeden. Om geïnspireerd te worden en bewust te blijven van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling volg ik met regelmaat workshops en cursusweken. Op dit moment volg ik een 3-jarige Mindfulness Yoga opleiding waarin mijn ontwikkeling als mens centraal staat.