"Aanraken is een weg naar voelen, een weg terug naar jezelf!"

Massage

Geraakt worden door aanraking!

Aanraken en aangeraakt worden is een essentiële behoefte van de mens om lichamelijk en emotioneel te kunnen ontwikkelen. Vanuit de angst om geraakt te worden leven we echter veelal teruggetrokken in onszelf. We laten ons slechts nog functioneel, zonder intimiteit of liefde aanraken, waardoor we het werkelijke contact met onszelf en met anderen missen en ons alleen en afgesloten voelen.

Aanrakingen helpen je om weer voeling te krijgen met je eigen lichaam en in verbinding te leven met jezelf en alles om je heen. De Kasmirische Massage, ook wel "Yoga van de Aanraking" genoemd, is een intuïtieve (meditatieve) massage die je zowel de lichamelijke beleving van het aanraken, als de emotionele beleving van het aangeraakt en geraakt worden laat ervaren. Het geraakt worden door aanraking brengt je weer in contact met jezelf. Om je dichter bij jezelf te voelen in het contact met de wereld om je heen.

"Yoga van de Aanraking"

"Yoga van de Aanraking" is een trage, vloeiende dans van zachte aanrakingen met warme olie. Je hele lichaam wordt met liefdevolle aandacht aangeraakt, om je te laten voelen dat je er mag zijn. Het is een natuurlijke manier van aanraken waarin geen (ik)gerichtheid is op het bereiken van een bepaald doel. Je wordt uitgenodigd je doen even helemaal los te laten en aanwezig te zijn in het moment. Om zonder verwachting, oordeel of verlangen te mogen ontvangen. Deze warme en zachte manier van aanraken neemt je moeiteloos mee naar de verbinding met jezelf. Om je thuis en op je gemakt te voelen bij jezelf, je lichaam weer als één geheel te ervaren. Wat een helende werking heeft op je energielichaam.

De massage wordt gegeven in een sfeervolle, warme ruimte, met rustgevende muziek op de achtergrond. In een kort voorgesprek stem ik me als gever af op jou als ontvanger. Om samen te kijken met welke intentie je aangeraakt wenst te worden. Er is aandacht voor het fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspect van jezelf. Om je bewust te worden van wat er zich afspeelt in jouw lichaam. Veiligheid, vertrouwen en verbinding zijn de belangrijkste kernbegrippen om je een liefdevolle plek te bieden waar jij je vrij voelt om je volledig te kunnen openen voor wat er (aan)geraakt wordt tijdens een sessie.