"Dankbaarheid is de sleutel tot overvloed."

Gastenboek

Afgelopen maandag ben ik bij je geweest voor een massage. De eerste 5 minuten was ik best wel gespannen. Je hebt het in je om iemand op zijn gemak te stellen! De openheid en sfeer was fantastisch. Ik heb me in tijden niet zo ontspannen en warm gevoeld. Gewaardeerd en gerespecteerd. De warme strelingen waren zacht en liefdevol. Op geen enkel moment heb ik me ongemakkelijk gevoeld en kon alleen maar genieten en daardoor ook open stellen. Je hebt me geraakt en een waanzinnige verandering teweeg gebracht. Bedankt!!! Ik kom zeker terug!!
Marcel

Over een periode van 20 jaar volgde ik bij 5 verschillende docenten yogalessen. Elke aanpak is anders, van allen leerde ik iets. Bij Janneke ben ik thuisgekomen. Van Janneke leerde ik dat yoga geen kwestie is van mijn lichaam uitdagen, maar uitnodigen. Niemand kan je zo subtiel en bijna terloops voorbereiden op een houding. En dan lijkt het zo eenvoudig... I.p.v. mijn spieren uit te rekken leerde ik los te laten en te accepteren. Het maakt me bewuster en aardiger voor mezelf. En het is wonderbaarlijk hoeveel soepeler ik ben dan toen ik jaren jonger was. Janneke is bijzonder creatief in het opbouwen van lessen en het variëren in houdingen. Daarbij geen moeilijke of modieuze woorden, geen oordelen of correcties. Iedereen mag er zijn zoals hij/zij is. Haar begeleidende teksten zijn altijd duidelijk en anders kijk je even, want ze doet alles mee. Elk uur is een mooi gepolijst juweeltje, een kadootje voor jezelf om de dag en de week mee verder te gaan. Het helpt me rustiger te zijn, attenter, helderder. Aan te bevelen voor iedereen die meer verbinding en balans zoekt tussen lichaam en geest.
Vera

Nogmaals dank voor de sessie. Ik voel het nog steeds in me, er is echt verbinding geweest, niet alleen met jou maar ook met mezelf, en diep in mezelf. Het was echt thuiskomen bij mezelf. Deze tekst staat op een bordje langs de voordeur bij je. Elke keer als ik bij je aanbel voor een sessie besef ik weer dat dit is waar het om gaat. Toen ik een jaar geleden voor het eerst bij je langs kwam leek het allemaal zo eenvoudig. Ik had al veel gelezen over tantra, en was vol vertrouwen om het nu allemaal in de praktijk te gaan brengen. Dat was nog niet zo makkelijk. Maar bij jou leerde ik keer op keer om los te laten, mezelf te kunnen zijn, te ademen, te voelen, te accepteren van wat er is. En elke keer ontstaat er weer een verbinding, eerst klein maar nu uitgegroeid tot diep en intens. Datzelfde geldt voor het thuiskomen, stapje voor stapje heb ik leren loslaten, niet te denken maar te voelen, dat het goed is wat er is. Dat het er allemaal mag zijn. Er is de laatste sessie veel moois in me en met me gebeurd. Wat ben je toch een pure mooie vrouw, wat fijn om telkens weer samen met je op reis te gaan. Binnenkort reizen we weer verder. Dank je wel lieve Janneke!
Liefs Pieter

Wat ik zo heerlijk vind tijdens en na jouw yogales is dat je zo heerlijk rustig wordt en de rest van de dag op een soort wolkjes loopt !
Sylvia

Dankjewel voor de bijzondere les van gisteren! Ik ga met veel plezier naar al je lessen. Ik vind het leuk om te zien hoe jouw lessen in de loop der tijd veranderd zijn. En ik groei daar lekker in mee. Ik ben blij met je!
Anne

Al lange tijd bewandel ik het pad van Tantra. Met vele ervaringen, maar Tantra zoals bij Janneke... heb ik nog nooit eerder mogen ervaren. Janneke weet je met haar aanrakingen op een zachte, vloeiende wijze mee te nemen naar een diepere laag. Naar de stilte, waar geen issues meer zijn, geen vragen of problemen. Een diepe verbinding met dat wat er werkelijk is. Dank je wel Janneke, je bent een bijzondere vrouw!
Liefs Pieter

Wat is dit een thuiskomen! Na een zoektocht en diverse proeflessen bij verschillende yogadocenten kwam ik in mei dit jaar bij Janneke terecht. Tijdens mijn eerste les voelde ik door mijn hele lichaam dat dit hetgeen was waarnaar ik op zoek was. De manier waarop Janneke lesgeeft is een unieke samensmelting van lichaam en geest. De inhoud van de lessen sluit vaak heel goed aan bij wat je nodig hebt, iedere les is anders en iedere les voelt steeds zo enorm goed! De lestijd op maandagochtend vind ik super, de week begint dan met eerst tot jezelf komen voordat je druk van start gaat. Deze waardevolle en bijzondere lessen, met ook nog even persoonlijke aandacht als dat nodig is, versterken je energie, kracht en je doelbewustzijn. Janneke maakt op deze wijze de wereld een heel stuk rijker en mooier!
Knuffel Marianne

Lieve Janneke, ik wil je heel erg bedanken voor de fijne tantra massage. Ik vind het ontzettend knap van je hoe je met overgave, respect en rust in staat bent zo veel energie te geven aan een man die min of meer vreemd is voor jou. Ondanks dat het eigenlijk gewoon je werk is voelde het niet aan als routine, maar gaf je een oprecht medeleven en medevoelen. Mijn complimenten!
Liefs, Rene

Ik ervaar jouw lessen als heel fijn, het is voor mij de perfecte start voor de meestal drukke week die daar op volgt. Mede dankzij jouw yogalessen, blijf ik de laatste jaren goed in balans. Dus wat mij betreft een dikke pluim en ga zo door!
Groetjes Mirjam

"Ik mis de warmte in mijzelf, ik mis het vertrouwen in mijzelf. Hoe kun je dat terug krijgen vroeg ik mij af. Dankzij de tantra massage van Janneke heb ik weer even mogen ervaren hoeveel warmte in mijzelf zit. Een aanraking zegt vaak meer dan 1000 woorden, door de liefde volle zuivere aanraking van Janneke mocht ik mijzelf weer even voelen. Wat ook fijn is dat ze de tijd neemt om te praten en probeert te helpen op welke wijze je jezelf weer kunt vinden.
Groet J."

Ziel, geest en lichaam zijn samen een. Bedoeld om eeuwig in vreugde en liefde te kunnen Zijn. Onze keuzes in ervaringen en hoe we hierover denken, zorgen echter maar al te vaak voor een breuk, een disconnect. Leven word moeilijk, spelen mag niet meer... ons lieve mooie lichaam vergeet de universele waarheid gelukkig niet, en reageert direct op een pure, oprechte liefdevolle aanraking. Ze herinnert zich weer hoe aanraking bedoeld was, wie en wat ze is! Lieve janneke, dank dat wij door tantra weer heel mogen zijn. Dank dat je op jouw prachtige manier gehoor geeft aan de oproep tot heling en evenwicht van onze wereld. Door Liefde en Licht.
Leentje

Al langere tijd wilde ik eens een Tantra Massage ervaren. Onzeker en wat zenuwachtig voor wat ik kon verwachten maakte ik een afspraak bij Janneke. Dit had ik veel eerder moeten doen! In een woord "geweldig" wat Janneke met haar magische handen bij mij in beweging heeft gebracht. Door de eenvoud en zachte flow van de aanrakingen voelde ik de energie weer gaan stromen in gebieden waarin ik mezelf heb vastgezet. Ik ervoer een diepe verbinding met mezelf waardoor alle issues vervaagden. Een ervaring die mij inzicht heeft gegeven in wie ik werkelijk ben.
Mijn lichaam en geest als een geheel! Namasté Carolien

Een tantra massage bij Janneke is werkelijk een thuis komen bij jezelf. Alleen al het ontvangst in haar sfeervolle ruimte is een moment van extase. Met de juiste woorden en aanrakingen weet Janneke je steeds weer terug te brengen bij jezelf. Ik wist niet dat het zo stil kon zijn in mezelf. Janneke, bedankt voor je liefdevolle aandacht, warmte en respect; het weer thuis mogen zijn in mezelf.
Liefs Casper

Afgelopen vrijdag hebben wij een heerlijke avond met Janneke mogen beleven. Wij, als stel, op zoek naar "loslaten" en verbinding. Janneke heeft ons als stel bijgestaan en we hebben een zeer aangename, respectvolle, intieme avond gehad. We hebben de kunst van het niets doen mogen ervaren. Gewoon er zijn voor elkaar zonder een eindresultaat. Door dit weg te nemen konden we genieten van het proces, heerlijk. Wij gaan hier zeker op verder borduren!
Liefs E en M

Na een druk leven vol met werk, snelheid en sport, mocht ik als 70+ er voor het eerst kennis maken met Hatha Yoga, met Janneke als docent. Van haar heb ik geleerd, na een leven bezig te zijn geweest voor en met anderen, mezelf de aandacht en rust te gunnen om thuis te komen bij mezelf. De week beginnen met een les van Janneke is een geweldige start . Mijn ervaring is: "je bent nooit te oud om de Yoga beleving te leren kennen en toe te passen in deze rumoerige tijd".
Dank hiervoor. Liefs Henny


Ruim 4 jaar volg ik inmiddels Yogalessen bij Janneke. Het is voor mij niet zo vanzelfsprekend dat ik zo lang op dezelfde plek blijf, maar Janneke slaagt er elke weer in om verdieping, vernieuwing en inspiratie in te brengen. Regelmatig kom ik vanuit de stress van alledag naar de les en ga achteraf ontspannen en een stuk losser naar huis. Het lijkt wel alsof ze steeds precies de juiste oefeningen uitkiest die ik op dat moment nodig heb. Dat maakt het zo fijn.
Kathrin


Ruim twee jaar volg ik op donderdagavond de yoga-lessen van Janneke. Echt een momentje voor mezelf. Al ben ik nog zo moe, al roept de bank nog zo hard, donderdagavond is mijn avond en ik hou hem dan ook echt hiervoor vrij. Yoga bij Janneke is, voor mijn gevoel, een mooie combinatie tussen ontspanning en inspanning, een combinatie van meditatie, een diepe ademhaling en spierversterkende en lichaamontspannende houdingen. En ondanks dat ik niet het gevoel heb dat ik heel hard aan het "werk" ben, voel ik wel dat mijn lichaam veel soepeler en sterker is.
Regine


Na een drukke tijd waarin ik veel in mijn hoofd verkeerde en ik me ervan bewust was dat het tijd was om weer te gaan loslaten maakte ik een afspraak bij janneke voor een tantra massage. Ik was al bekend met sportmassages maar de bijzondere flow-ervaring welke ik bij Janneke heb mogen ervaren overstijgt al het voorgaande. Het hele tantra samenzijn begint met een vertrouwde ontmoeting en een geleide meditatie om in het hier en nu aan te komen. Het bijzondere aan mijn tantra massage bij janneke is dat zij dit met heel veel liefdevolle aandacht en oprechte intentie en openheid doet, de flow die daaruit ontstond voor beiden was voor mij een geheel nieuwe ervaring van mijzelf openstellen en loslaten van alledaagse hoofdgerelateerde zaken. De lichamelijke ervaring is te omschrijven als een continue bewust zijn van het ontvangen van met aandacht gegeven langzame en zachte aanrakingen. Het harmonieus ontvangen en geven van de energie die daaruit voortkomt was voor mij een ware weldaad voor lichaam en geest, we begaven ons in een ander universum. Het was voor mij een harmonieuze ervaring van elkaars energie aanvoelen en thuiskomen in mijn eigen lijf die nog dagen voelbaar was. Janneke geeft haar openheid en ik kon mijzelf daar ook in geven, een subtiele flow-ervaring die mij nog lang zal bijblijven.
O uit N


Ik ben vandaag bij Janneke geweest. Zo'n tantra massage kun je niet beschrijven. Dat moet je gewoon ervaren. In een woord GEWELDIG!
Groet W.


Lieve Janneke, wat ben ik blij dat ik het voorrecht heb gehad jou te mogen ontmoeten. Als ik mijn ogen sluit voel ik nog jouw hand door de mijne gaan en bekruipt me weer dat intense gevoel. Ik kan het niet goed onder woorden brengen maar het was voor mij echt héél erg bijzonder. Ook vond ik het fijn dat ik open en eerlijk met jou over mijn verlangens en schuldgevoel kon praten. Je bent een lief en warm mens en ik denk dat ik de behoefte om nog eens een afspraak te maken niet kan onderdrukken. Jouw aanrakingen zullen in mijn gedachten blijven. Bedankt! T.


Hoi Janneke, Ben al de hele dag stil van de ervaring. Nooit geweten dat een aanraking zoveel verschillende emoties naar boven kan brengen. Vreugde, verdriet dat weg mag, er zijn, geliefd voelen en weten dat intiem zijn mogelijk is zonder dat er grenzen overschreden worden. Vanochtend was het meest intieme moment van me leven tot nu toe. Voelde me op me gemak en er zijn deuren opengegaan en nieuwe ruimtes voor mij om te ontdekken. Ik zou graag een nieuwe afspraak willen inplannen. Groeten, Niek


"In 2008 maakte ik, herstellend van borstkanker, kennis met yoga en de lessen van Janneke. De lessen werden een wekelijks rustpunt in een hectische periode. Tot op de dag van vandaag geniet ik van haar oefeningen, de opbouw daarin, haar stem die de oefeningen begeleidt. De lessen van Janneke dragen er iedere week weer aan bij om terug te komen bij mijzelf en stil te staan bij datgene wat op dat moment in mij leeft en dragen op die manier bij aan algehele ontspanning en rust in mijn mens-zijn. Mabel"


Als vervend massagebeoefenaar heb ik recentelijk de workshop gevolgd. Wat een happening was dat en wat werd je door Janneke nauwgezet en op respectvolle wijze geïnstrueerd. Ook met de groep aanwezige deelnemers en met name mijn massagepartner had ik het die dag zeer getroffen. Wat een liefdevolle mensen en wat een onderlinge saamhorigheid. Ik kom dan ook snel weer terug! Chris uit Rotterdam

Sinds anderhalf jaar ga ik bij jou naar yogales. Ik wist niet wat me te wachten stond, want ik had nog nooit iets aan yoga gedaan. Mijn bedoeling was om beter in staat te zijn om tot innerlijke rust te komen, zeker omdat ik in mijn werk nogal eens met stressvolle situaties heb te maken.
Ik ervaar de lessen als zeer de moeite waard. Er is rust, een goede sfeer en elke les is weer anders. Er is aandacht voor zowel lichaam als geest. Oefeningen worden afgewisseld met mooie teksten zo nu en dan. Het is een uur waar bezinning een plaats krijgt. Daar denk ik de rest van de week regelmatig aan terug. Dank je wel voor al jouw lessen die iedere week weer de moeite meer dan waard zijn!
Miek


Wauw, wat een overweldigende aandacht !
Ik schrijf niet snel een recensie maar Janneke verdient dit zonder enige twijfel. Na een hartelijk welkom gingen wij de sfeervolle tantraruimte binnen. Janneke toonde zich heel attent. Dat bleek al voorafgaande aan de massage. Ze zag dat ik wel wat extra "ondersteuning" kon gebruiken om een relaxte lighouding te kunnen innemen. Handdoekje hier, kussentje daar..; dat was een heel zorgzame start die indruk maakte. De tantrabehandeling daarna was aandachtig, gevoelig, zacht en zinderend. Het was een feest waarin ik werd ondergedompeld. Mijn lichaam en geest neurieden nog dagen lang na. Het is een voorrecht jou te hebben mogen leren kennen, Janneke, je bent een heel mooi mens. Ik hoop je nog vaak te mogen ontmoeten. N.

De lessen bij Janneke zijn iedere week weer HET moment om bij mijzelf te komen en /of zijn.
Mijn moment van de week om met rust en aandacht te voelen hoe het met mij is.
Heerlijk, iedere week weer. Elke


Ik zit midden in een proces waarin ik mijn, wel heel erg sterk ontwikkelde, rationele kant wil leren loslaten waardoor ik meer ruimte kan geven aan mijn innerlijke gevoelens. Onlangs ontving ik voor de tweede maal een tantrische massage van Janneke. In het proces van ontvangen en geven kwam er bij mij een ontzettend krachtige energie vrij die zich in samenbalde in vooral mijn handen en rondom mijn mond. Een hele bijzondere ervaring die ik niet eerder in die mate had meegemaakt! Het "ontwaken" uit de massage ging langzaam maar ook daar was alle ruimte, tijd en aandacht voor. Janneke werkt niet alleen heel professioneel met veel respect en aandacht, maar vooral ook met heel veel warmte. Het is een voorrecht om een paar uur bij haar door te brengen. Groetjes, Bart


Les bij Janneke volgen betekent voor mij:
Een uur aandacht geven aan het leven en voelen in het moment. In steeds verschillende (gemakkelijke) houdingen, doorademen en de adem sturen naar daar waar je nog spanning voelt. Waarna je dan heerlijk kan ontspannen. Dit neem ik heel de week mee. Janneke staat met beide benen op de grond, en je mag gewoon jezelf zijn. Er zijn ook oefeningen die ik op papier heb meegekregen die ik dan thuis kan doen. Heerlijk zo'n oefening om te doen tijdens drukke periodes. Phily


Hoi Janneke, Dank voor de fijne Tantra sessie die ik vandaag weer heb mogen ontvangen van jullie. De vierhanden afsluiting was echt iets om niet snel te vergeten. Ik merk dat ik na deze sessie weer energie heb voor tien en dat ik steeds meer het gevoel heb dat ik er vooral kan zijn voor mezelf. De handvaten die jij me meegeef zijn voor mij heel belangrijk om mee verder te gaan. Zoals ik al had gezegd de vierhanden afsluiting was echt iets om nog een keer te ondergaan. Heerlijk om verwend te worden van top tot teen. Jullie samen spel, de rust, het genieten en nooit het idee hebben dat er tot een hoogtepunt wordt gewerkt. Dank voor het vooral mezelf mogen zijn. Groet Leo


Yogalessen bij Janneke:
* een plek om even helemaal níets te móeten
* een plek om je hoofd leeg te krijgen, in een prettige, ontspannen sfeer. In alle rust.
* je komt met nieuwe energie weer buiten; terug bij jezelf
Ineke

Beste Janneke, De massage die ik enkele dagen geleden voor het eerst van jou mocht ontvangen heeft mij zeer goed gedaan. Ik voelde me meteen geheel vertrouwd en kon me daarom ook geheel overgeven aan de Flow. De combinatie van wat ik verwachten kon van een goede tantrische massage en het prikkelende van het onverwachte maakten het compleet, evenals de manier waarop ik voelde dat je je op mij afstemde. Je merkte ook hoe veel het in mij losmaakte en je liet mij voelen dat ik veilig was daarin. Ik weet nu niet meer of ik nu juist je professionaliteit of je persoonlijkheid daarin moet complimenteren: het zit hem waarschijnlijk in allebei. Dank je wel! Namasté, J.


De tantraworkshop is in een woord een verademing voor lichaam en geest. Deze workshop heeft veel losgemaakt in de vorm van openheid, zachtheid, veiligheidsgevoel, geborgenheid en vrijheid in geest en met lichaam. Alles waarvoor ik schroom had verdween als sneeuw voor de zon. Nieuwsgierig en een beetje gespannen ben ik gekomen en zacht, vrij, voldaan, moe en met nieuwe energie die ik nog dagen erna voelde ben ik gegaan. Dank jullie wel, liefs Nicolien


In mijn werkzame leven leek het van belang om controle te hebben over alles en iedereen en ook mijn privé-leven werd daar meer en meer door beheerst. Door de tantra/yoga sessies bij Janneke ben ik daar losser van gekomen en heb ik meer aandacht voor mezelf en kan ik meer loslaten. Daarnaast zijn de massages heerlijk ontspannen en aangenaam en worden respectvol in een sfeervolle omgeving door Janneke gegeven. Zij heeft de gave om met yoga, meditatie en tantra in verbinding met elkaar tot volledige ontspanning te komen en jezelf te herontdekken. Jan

Een voornemen voor dit jaar was mezelf meer cadeaus te geven. Onder andere tantra. Het telefonische contact met Janneke voelde goed, ik maakte een afspraak. Ik heb het gewoon maar laten gebeuren, ik was er aan toe om controle los te laten. Nu, acht uur later, zit ik nog steeds in een onbekend euforische flow. Ik héb er geen woorden voor. De ruimte, warm en zacht, was tot in detail kloppend voor mij. Het eerste wat ik voelde toen ik de ruimte binnenkwam, was 'hier wil ik wonen'. Doordat Janneke in alle naaktheid er gewoon was, was het ook niet raar om zelf naakt te worden. Het gemasseerd worden was een 'pure aanraking', alsof Janneke in haar aanrakingen met mij sprak, waardoor ik weer met mezelf kon praten, of juist kon zwijgen om te voelen wat ik voelde. Verdriet, eenzaamheid, maar ook trotsheid, wat ben ik een mooi mens, wat is er veel van mij. Ik voelde me één geheel, dat elk zintuiglijk stukje van mij leeft. Ik voelde dat alleen dit moment er toe doet, nu, zonder tijd, zonder moeten. Dat ik de moeite waard ben en dat ik voor mijzelf mag gaan zorgen. Dat ik geborgenheid mis en ook weer niet omdat ik het vanmiddag heb gekregen. De verdere dag ben ik stil, ik kom thuis en voel een interne stilte. Fijn, maar ook onbekend. Er is verdriet, maar geen vervelend verdriet, er is verwondering, er is helderheid in mijn geest, het lijkt of ik heel makkelijk keuzes kan maken plots, ik voel de rest van de dag alles in vertraging en focus. Ik heb ervaren. Wat een cadeau. Liefs S.

De tantra workshop was een fantastische ervaring ! Het is zeker iets dat wij als koppel verder zullen uitdiepen. Jullie ontvangst was warm en hartelijk. Het was net of we elkaar al jaren kenden. Er hing een heel aangename sfeer, jullie aandacht ging naar ieder van ons en de begeleiding tijdens de workshop zelf was geweldig. Zeker een aanrader om als koppel een diepere dimensie uit te bouwen ! Veel liefs en dank jullie wel ! Ingrid en Jan

Dag Janneke, Toen ik vanochtend weer in de auto zat, realiseerde ik me dat er een andere man achter het stuur zat dan 2 uur daarvoor. In het afgelopen jaar heb jij herhaaldelijk opgebouwde spanning bij mij weggenomen en die ruimte heb ik kunnen benutten. Mijn boog staat vaak lang en strak gespannen. Jij hebt mij geleerd dat het verbinden met een bijzondere persoon daarin rust en ruimte kan geven. Los laten en vertrouwen.......>>: zojuist kreeg ik bericht dat in een voor mij cruciaal project, belangrijke stappen zijn gezet en dat de eindstreep in zicht komt. Ik wilde dit even met je delen, Jan