"Dankbaarheid is de sleutel tot overvloed."

Gastenboek

Over een periode van 20 jaar volgde ik bij 5 verschillende docenten yogalessen. Elke aanpak is anders, van allen leerde ik iets. Bij Janneke ben ik thuisgekomen. Van Janneke leerde ik dat yoga geen kwestie is van mijn lichaam uitdagen, maar uitnodigen. Niemand kan je zo subtiel en bijna terloops voorbereiden op een houding. En dan lijkt het zo eenvoudig... I.p.v. mijn spieren uit te rekken leerde ik los te laten en te accepteren. Het maakt me bewuster en aardiger voor mezelf. En het is wonderbaarlijk hoeveel soepeler ik ben dan toen ik jaren jonger was. Janneke is bijzonder creatief in het opbouwen van lessen en het variëren in houdingen. Daarbij geen moeilijke of modieuze woorden, geen oordelen of correcties. Iedereen mag er zijn zoals hij/zij is. Haar begeleidende teksten zijn altijd duidelijk en anders kijk je even, want ze doet alles mee. Elk uur is een mooi gepolijst juweeltje, een kadootje voor jezelf om de dag en de week mee verder te gaan. Het helpt me rustiger te zijn, attenter, helderder. Aan te bevelen voor iedereen die meer verbinding en balans zoekt tussen lichaam en geest.
Vera

Wat ik zo heerlijk vind tijdens en na jouw yogales is dat je zo heerlijk rustig wordt en de rest van de dag op een soort wolkjes loopt !
Sylvia

Dankjewel voor de bijzondere les van gisteren! Ik ga met veel plezier naar al je lessen. Ik vind het leuk om te zien hoe jouw lessen in de loop der tijd veranderd zijn. En ik groei daar lekker in mee. Ik ben blij met je!
Anne

Wat is dit een thuiskomen! Na een zoektocht en diverse proeflessen bij verschillende yogadocenten kwam ik in mei dit jaar bij Janneke terecht. Tijdens mijn eerste les voelde ik door mijn hele lichaam dat dit hetgeen was waarnaar ik op zoek was. De manier waarop Janneke lesgeeft is een unieke samensmelting van lichaam en geest. De inhoud van de lessen sluit vaak heel goed aan bij wat je nodig hebt, iedere les is anders en iedere les voelt steeds zo enorm goed! De lestijd op maandagochtend vind ik super, de week begint dan met eerst tot jezelf komen voordat je druk van start gaat. Deze waardevolle en bijzondere lessen, met ook nog even persoonlijke aandacht als dat nodig is, versterken je energie, kracht en je doelbewustzijn. Janneke maakt op deze wijze de wereld een heel stuk rijker en mooier!
Knuffel Marianne

Ik ervaar jouw lessen als heel fijn, het is voor mij de perfecte start voor de meestal drukke week die daar op volgt. Mede dankzij jouw yogalessen, blijf ik de laatste jaren goed in balans. Dus wat mij betreft een dikke pluim en ga zo door!
Groetjes Mirjam

Na een druk leven vol met werk, snelheid en sport, mocht ik als 70+ er voor het eerst kennis maken met Hatha Yoga, met Janneke als docent. Van haar heb ik geleerd, na een leven bezig te zijn geweest voor en met anderen, mezelf de aandacht en rust te gunnen om thuis te komen bij mezelf. De week beginnen met een les van Janneke is een geweldige start . Mijn ervaring is: "je bent nooit te oud om de Yoga beleving te leren kennen en toe te passen in deze rumoerige tijd".
Dank hiervoor. Liefs Henny


Ruim 4 jaar volg ik inmiddels Yogalessen bij Janneke. Het is voor mij niet zo vanzelfsprekend dat ik zo lang op dezelfde plek blijf, maar Janneke slaagt er elke weer in om verdieping, vernieuwing en inspiratie in te brengen. Regelmatig kom ik vanuit de stress van alledag naar de les en ga achteraf ontspannen en een stuk losser naar huis. Het lijkt wel alsof ze steeds precies de juiste oefeningen uitkiest die ik op dat moment nodig heb. Dat maakt het zo fijn.
Kathrin


Ruim twee jaar volg ik op donderdagavond de yoga-lessen van Janneke. Echt een momentje voor mezelf. Al ben ik nog zo moe, al roept de bank nog zo hard, donderdagavond is mijn avond en ik hou hem dan ook echt hiervoor vrij. Yoga bij Janneke is, voor mijn gevoel, een mooie combinatie tussen ontspanning en inspanning, een combinatie van meditatie, een diepe ademhaling en spierversterkende en lichaamontspannende houdingen. En ondanks dat ik niet het gevoel heb dat ik heel hard aan het "werk" ben, voel ik wel dat mijn lichaam veel soepeler en sterker is.
Regine


"In 2008 maakte ik, herstellend van borstkanker, kennis met yoga en de lessen van Janneke. De lessen werden een wekelijks rustpunt in een hectische periode. Tot op de dag van vandaag geniet ik van haar oefeningen, de opbouw daarin, haar stem die de oefeningen begeleidt. De lessen van Janneke dragen er iedere week weer aan bij om terug te komen bij mijzelf en stil te staan bij datgene wat op dat moment in mij leeft en dragen op die manier bij aan algehele ontspanning en rust in mijn mens-zijn. Mabel"


Sinds anderhalf jaar ga ik bij jou naar yogales. Ik wist niet wat me te wachten stond, want ik had nog nooit iets aan yoga gedaan. Mijn bedoeling was om beter in staat te zijn om tot innerlijke rust te komen, zeker omdat ik in mijn werk nogal eens met stressvolle situaties heb te maken.
Ik ervaar de lessen als zeer de moeite waard. Er is rust, een goede sfeer en elke les is weer anders. Er is aandacht voor zowel lichaam als geest. Oefeningen worden afgewisseld met mooie teksten zo nu en dan. Het is een uur waar bezinning een plaats krijgt. Daar denk ik de rest van de week regelmatig aan terug. Dank je wel voor al jouw lessen die iedere week weer de moeite meer dan waard zijn!
Miek


De lessen bij Janneke zijn iedere week weer HET moment om bij mijzelf te komen en /of zijn.
Mijn moment van de week om met rust en aandacht te voelen hoe het met mij is.
Heerlijk, iedere week weer. Elke


Les bij Janneke volgen betekent voor mij:
Een uur aandacht geven aan het leven en voelen in het moment. In steeds verschillende (gemakkelijke) houdingen, doorademen en de adem sturen naar daar waar je nog spanning voelt. Waarna je dan heerlijk kan ontspannen. Dit neem ik heel de week mee. Janneke staat met beide benen op de grond, en je mag gewoon jezelf zijn. Er zijn ook oefeningen die ik op papier heb meegekregen die ik dan thuis kan doen. Heerlijk zo'n oefening om te doen tijdens drukke periodes. Phily


Yogalessen bij Janneke:
* een plek om even helemaal níets te móeten
* een plek om je hoofd leeg te krijgen, in een prettige, ontspannen sfeer. In alle rust.
* je komt met nieuwe energie weer buiten; terug bij jezelf
Ineke